Hoe groot is ‘the next big thing’?

iotWat als IoT gewoon een overkoepelende term zou zijn voor manieren om iets bruikbaars te maken uit machine-gegenereerde data? Bijvoorbeeld, een bus vertelt mijn telefoon hoe ver mijn bushalte is en mijn fietsverhuur vertelt me ​​hoeveel fietsen beschikbaar zijn?

In 2014 vroeg IDC 400 C-suite professionals wat volgens hen IoT was. De antwoorden varieerden van soorten apparaten (thermostaten, auto's, home security-systemen) tot uitdagingen (beveiliging, data management, connectiviteit). Dezelfde analist benadrukt ook dat de wereldwijde markt voor IoT oplossingen zal groeien van 1,9 biljoen in 2013 tot 7,1 biljoen dollar in 2020. Dit optimisme wordt ondersteund door Gartner’s inschatting: 4,9 miljard gekoppelde 'dingen' zullen in 2016 in gebruik zijn. In 2020 zullen dat er 25 miljard zijn.
Met andere woorden: IoT is zeer divers en het potentieel is enorm. De waarde ligt niet alleen in de kosten van de sensoren. Het is veel meer dan dat.

Wanneer IoT begint te vertellen
Het IoT is niet iets dat op zichzelf staat. Het rijpt naast big data. Het uitrusten van miljarden objecten met sensoren is van beperkte waarde als het niet mogelijk is miljarden datastromen te genereren, verzenden, opslaan en te analyseren.
De datawetenschapper is de menselijke choreograaf van dit IoT. Zij zijn essentieel voor het identificeren van de waarde van de enorme hoeveelheid data die al deze apparaten genereren. En dat is de reden waarom connectiviteit en opslag zo belangrijk zijn. Kleine geïsoleerde apparaten zonder opslag en weinig rekenkracht vertellen ons weinig. Alleen door naar grote verzamelingen data te kijken kunnen we correlaties ontdekken en wordt het mogelijk trends te herkennen en voorspellingen te doen.
In elke zakelijke omgeving, is het scenario identiek: de CxO zal de informatie die er vandaag is bekijken ten opzichte van informatie die er was in het verleden om een voorspelbaar inzicht te krijgen in wat er gaat gebeuren in de toekomst.

Sneller inzicht leidt tot concurrentievoordeel
CxO’s willen tegenwoordig een ander soort bedrijf. Ze willen dat het in een snel tempo opereert en reageert op de markt, maar ze willen ook beslissingen nemen op basis van intelligentie verzameld via big data. En ze willen de beste producten maken, gebaseerd op klantinzicht. Bedrijven zijn op zoek naar een disruptief business model waardoor ze steeds meer in kunnen spelen op trends in de markt en daarmee een voorsprong hebben op de concurrentie.

Start-up gedrag
Het antwoord ligt in de volgende vraag aan bedrijven: "Waarom kunnen ondernemingen zich niet meer als start-ups gedragen?" Dit gaat niet over het maken van overhaaste beslissingen met weinig of geen overzicht. Het gaat over het aannemen van een slank business model dat onzekerheid en uitgerekte budgetten tolereert. En nog belangrijker, het gaat over hoe het management van het bedrijf een cultuur van slagvaardigheid neerzet.
De organisaties die zullen winnen in het big data spel zijn niet degenen die de meeste of de beste toegang ertoe hebben. De winnaars omschrijven duidelijk hun doelen, zetten de nodige operationele grenzen en stellen vast wat de uitrusting is die nodig is om de klus te klaren.

Leidende rol CIO's
CxO’s hebben de zakelijke waarde van IT erkend, en willen dat CIO's meer een leidende rol nemen en in kaart brengen wat de toekomst is van het bedrijf. IT kan een enorme rol spelen in de bouw van die toekomst door samen te werken met de business en de tools te verschaffen die nodig zijn om productief te zijn. Technologie kan voortdurende innovatie op elk niveau vergemakkelijken, waardoor het bedrijf niet alleen kan overleven maar floreren.
Het is niet niks om deze wens van bedrijven te bereiken. Maar samenwerken met technologie maakt het veel haalbaarder omdat het bedrijven in staat stelt tot een wendbare, innovatieve, data-gedreven toekomst te komen.

Source: ManagersOnline